Mobiel gokken: voor- en nadelen

Online gokken is al heel wat jaren mogelijk. De online goksites schieten als het ware als paddenstoelen uit de grond. De laatste tijd is er nog een andere trend te bespeuren: er wordt meer en meer via smartphones gegokt. Dat komt omdat de mogelijkheden op dat gebied steeds beter worden.

Wat is mobiel gokken?

We spreken van mobiel gokken als je op je smartphone of tablet een goksite bezoekt. Via een app is dit niet mogelijk omdat de platformen waar deze apps op draaien (zoals iOS van Apple) dit verboden hebben. Maar niet getreurd, want de online goksites hebben alles in het werk gesteld om je een fijne gokervaring te bieden via hun mobiele website. Via je browser op je telefoon ga je dan naar de goksite en log je in met je gegevens. Vervolgens kun je heel eenvoudig op je mobiel gokken.

Voordelen van mobiel gokken

Er zijn verschillende voordelen bij mobiel gokken. Allereerst kan je het voortaan op elk moment van de dag doen. Je hebt alleen je mobiel en een internetverbinding nodig. Daarnaast is het ook heel makkelijk om geld te storten. Als je kiest voor iDEAL, is het soms zelfs mogelijk om direct via de bankieren app van je huisbankier geld op je rekening te storten.

Nadelen mobiel gokken

Natuurlijk zijn er ook wat mindere dingen te benoemen op het gebied van mobiel gokken. Zo is het scherm vaak niet al te groot van een smartphone waardoor je niet heel goed zicht hebt op het spel dat je aan het spelen bent. Toch doen de aanbieders hun best om het betreffende gokspel zo duidelijk mogelijk te maken. Soms is het alleen nog maar een kwestie van even je scherm draaien en alles is duidelijk in beeld. Verder is het spelaanbod van mobiele goksites vaak wat kleiner, omdat niet elk spel goed draait op een mobiele telefoon. Of de ontwikkelaar heeft daar dan in elk geval nog niet voldoende aandacht aan besteed. Het laatste nadeel is een wat serieuzere: de kans is groter dat je via je mobiel sneller een gokverslaving krijgt. Je kunt nu immers erg makkelijk gokken waar en wanneer je maar wil.

Zie jij het nut en het plezier in van online gokken op je mobiel? Of blijf je toch liever spelen via je computer? Bepaal welke optie voor jou het beste werkt. Of gebruik ze gewoon allebei, op de momenten dat het jou het beste uitkomt.